Fiskebåtar

fiskebatar

Telefonen ringde, han bestämde sig för att svara. Det var på stranden där alla fiskebåtar låg och väntade på tidvattnet så dom kunde komma ut och fiska. Över båtarna hängde tvätt som fiskarfruarna passade på att hänga där vid lågvatten, den fick hänga kvar till nästa lågvatten, det går inte att ta hand om den förrän dess.

Det var från jobbet dom ringde, inte ens på semestern fick han vara riktigt ledig. Detta skulle ta en stund, han tände en cigarett. Egentligen rökte han inte, det var bara en semestergrej. Visst är det dumt men ändå något man kan unna sig på de få veckors ledighet på året man har som sportchef I Sveriges största ishockeylag. En av spelarna hade brutit ett ben I en fot när han var med I en jippomatch I fotboll. Det innebar stor skada för laget eftersom det var en av de mest tongivande spelarna, man måste hitta ersättare snabbt och nu var semestern hotad..

En bit bort stod en liten flicka och ropade något på ett språk han inte förstod. Han var osäker på om det gällde honom eller något annat. Samtalet fortsatte och han förträngde den lilla flickans försök att fånga hans uppmärksamhet. En bit bort kom flera män gående, det var fiskarna som skulle ut och fiska när högvattnet började komma. Det var inget han lade märke till eftersom samtalet om den skadade spelaren upptog hela hans fokus. Männen kom närmare och började pyssla med sina båtar, dom kontrollerade sina nät och lade matsäckar I stuvutrymmet. Dom hade även med sig lite vin, vilket var tradition I den lilla byn. Man hade alltid vin med sig och skålade för fiskelycka efter att näten var lagda I vattnet.

Mannen var som sagt helt omedveten om detta där han stod och samtalade med tränaren för ishockeylaget, han rökte en cigarett till. Det var han tvngen att sluta med när semestern var slut, tänkte han för sig själv. Plötslig kände han att det blev blött om fötterna, han såg sig omkring och alla fiskarna stod och skrattade ihop med dem lilla flickan. Tidvattnet hade smugit sig in och han stod nu en bit ute I viken. Han skrattade ihop med dom andra och gick upp mot land.

4 reaktion på “Fiskebåtar”

  1. Hi there! Someone in my Facebook group shared this website
    with us so I came to look it over. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and
    will be tweeting this to my followers! Exceptional blog and terrific style and design.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *