Gröna linjen

untitled

Hon skulle hälsa på en väninna som låg på södersjukhuset. Oron för vännen gnagde I henne, dagen innan hade hon fått beskedet att väninnan fått diagnosen kol. Det är en obotlig lungsjukdom som I första hand drabbar rökare. Det enda man kan göra för de drabbade är lindring och I viss mån bromsa sjukdomsförloppet. Denna morgonen hade hon stigit på tunnelbanan I älvsjö, bytt vid T-centralen och var nu på väg på gröna linjen. Hon skulle stiga av I Skanstull. I sin väska hade hon packat ner lite fikabröd som hon bakat dagen innan. Bullar och två sorters småkakor. Hon hoppades att det skulle pigga upp vännen lite.

Mannen bakom stod helt uppslukad av sin smartphone, han höll på med än den ena och än det andra, facebook och börskurser om vartannat. Just nu var det börskurser, han hade köpt en telekom aktie på spekulation. Den gick inte som han hoppats. Varför hade han dragits med I spekulationsvågen, han hade ju egentligen inte råd. Det var inte mer än 20000 som han spekulerat med men det var mycker pengar för honom, det skulle han och hans flickvän köpa soffgrupp för. Nu var det bara 13000 kvar och han visste inte hur han skulle berätta det för flickvännen. Han hade jobbat nattskift och var på väg hem till lägenheten alldeles bredvid Globen. Flickvännen var hemma med deras första barn, en liten flicka på tre månader.

Kvinnan steg av vid Skanstull och den unge mannen åkte vidare med en klump I magen, han var tvungen att berätta för flickvännen om en liten stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *