2016-08-07

Hem från Sandhamn tog vi färjan som åker ända in till Strandvägen, förbi Grinda, Vaxholm och en massa fina ställen. GlasKalle förresten är en figur vars riktiga namn var John Carlsson. Han var bördig från Vaxholm där han var företagare, han var kompis med Strindberg, Engström mfl. Han ligger nu begravd tillsammans med sin hustru i ett monument på ön ”mansören” som passerades på vägen in till Vaxholm. Han dog 1935.

På båten åt vi en lunch bestående av bakad potatis och skaldjursröra, ja jag vet att skaldjur inte hör hemma på denna sidan Sverige men låt oss kalla det ett infall av hemlängtan. Nåväl, det var väldigt gott och detta sköjldes ner med en Vaxholms IPA, riktigt smakfullt alltihop.

Bord är beställt på TGI fridays på Birger Jarlsgatan till kl. 20.00. Bestämt möte där med Annica. obligatorisk ultimate frosen marguerita fick bli inledningen på en kväll som lovade både god mat och trevligt samtal. TGIF har ett koncept som tilltalar mig, god grillmat och lika goda drinkar så ett besök här är närmst obligatoriskt när huvidstaden besöks. Det finns två TGIF i Stockholm, ett i Kungsträdgården och det vi besökte på Birge jarlsgatan. Det finns även ett i Malmö så det blir totalt tre st i sverige.

Maten var som väntat fantastisk, dock lämnade servicen lite att önska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *