2016-08-11

Dagen inleds med färska frallor och lite gott tillbehör. Vid frukosten överlägger vi om vi skall göra någon stor utflykt eller om vi skall stanna i Simrishamn. Louise bestämde att vi faktiskt stannar i Simrishamn och promenerar lite eftersom vi bokat visning med vinprovning och middag på Nordic sea winery ikväll.

Louise hittade en app som heter Tidsmaskinen, där laddade vi ner en rundtur i Simrishamn. Man går via gps:en och får historielektioner berättat för sig efterhand när man går runt i centrala gamla Simrishamn. Lunch åt vi centralt i stan, skånsk äggakaka och stekt fläsk med rårörda lingon.

En lugn eftermiddag i husvagnen var väldigt skön och välbehövlig då kvällens övning bestod i en cykeltur till Nordic Sea winery och därtillhörande rundvandring med vinprovning och middag. Det var intressant även om vi hade väntat oss mer av rundvandringen och framförallt av kunskapen hos de som visade runt samt handhöll vinprovningen. Nåväl, Nordic Sea winery är ett relativt nytt företag som etablerades 2008 och deras affärsidé är att ta hit viner som är färdigjästa i t.ex Italien, Frankrike, Sydafrika. Eftersom vinerna jäses klart i hemlandet kan man kalla det T.ex Franskt vin. Sedan lagras och blandas och buteljeras vinet här i Simrishamn. Man har även egna vinstockar som är planterade utanför som beräknas kunna ge skörd inom några år, då finns förhoppningen att kunna göra helt eget vin här ifrån Österlen.

dsc_1234 dsc_1236 dsc_1244 dsc_1254 dsc_1228 dsc_1245

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *