14 år

Så var den här, dagen när den vi alla tänkt på som liten nu börjar bli stor. Nu förtiden är inte alla närvarande på födelsedagar längre. Inte på plats iallafall. Om man bor på andra sidan jorden så kan man med dagens teknik se till att vara med på länk för lite skönsång och hurrarop på morgonen.

Uppskattades mycket av lillasyster och tillika dagens jubilar. Festligheterna fortsätter under dagen med middag för dom som bor i närheten.

Alla lät sig väl smaka av den goda glögggrytan. Traditionell ljusshow med tårtljusen fick bli avslutning på middagen. Mätta och belåtna fick alla sedan en skön stund i vardagsrummet.

Hoppas alla är nöjda med dagen. Känslan är att dagens centralfigur var nöjd med det som både serverats och i övrigt hänt.

Bryggdag

Äntligen helg och dags för bryggning. Dagen till ära är det en lager, undertecknads första lagerbryggning som står på schemat. Har genom åren bryggt en massa ale, ipa, dipa, apa och nu sist även en weisse. Den står för övrigt på jäsning och skall tappas på flaska om någon vecka. Det som i 20 årsåldern började som ett sätt att få öl billigt har nu efter typ 30 år utvecklats till en inte helt kostnads effektiv hobby, att räkna ut literpriset för den brygd som nu produceras i det lilla bryggeriet som börjar ta form i den före detta numera annekterade gamla tvättstugan är inte något jag tänker ge mig på. Hur som helst så är det en fröjd att efter alla år med olika hemmabyggda bryggsystem som fungerat lite olika bra nu köra i ett bryggverk, kör med ett billigt Cobra som fungerar riktigt bra. Det känns riktigt avkopplande att kunna knappa in rätt mäsktemperatur och sedan låta tekniken sköta sitt så varvid man i lugn och ro kan sippa på en god öl från ett tidigare bryggtillfälle.

Förlösande

Det är en viss känsla när det är klart, när poolen är fixad inför vintern och utemöblerna är undanstuvade. När husvagnen är tömd på vatten, veden är staplad och första brasan tänds. Lika obeskrivligt tråkigt som det är att ta tag i dessa saker, lika förlösande härligt är det när det väl är klart. Ungefär som när släpkärran står ute på uppfarten full med skräp som man i veckor dragit sig för att åka till återvinningen med, när man till sist tagit sig samman och gjort det uppfylls man av en slags befrielse som är svår att beskriva. Nu är faktiskt både släpkärran tom och allt tidigare nämnt klart. Fy fasen vad skönt. Kom igen nu vinter, bara kom för här är vi beredda.

Hösten

Idag kom den, lika överraskande som varje år. Lika oförberedd som alltid rusar man ut på morgonen i sina sommarskor och sommarjacka för att halvvägs till bilen vakna upp och undra vad som hänt. Det som hänt är vad som händer varje år, hösten kommer med sin blåst och sitt obarmhärtiga regn och evinnerliga mörker. Men vänta bara, jobba på ett litet tag så skall ni se att det vänder. Snart kommer alla ljuspunkter i form av adventsljus och ljusslingor i trädgårdarna, snart blir det glöggparty och sprakande brasor att samlas vid. Julfirandet tar sedan vid och innan vi vet ordet av så har nyår passerat och ljuset börjar leta sig hit igen. Försök att hitta ljusglimtar i alla årstider, tiden går fort och det gäller att hinna med i svängarna när våren sedan gör entré, för den är kort och sommaren rusar på otroligt fort. Rätt vad det är så kommer en dag när du rusar ut i sommarskor och sommarjacka för att plötsligt upptäcka att hösten kommit. Passa på att njuta av stunden som är nu, för den går förbaskat fort över.

Frisco hot melt #maxhamburgare

Frisco hot melt hette den, på bilden såg den fantastisk ut. Funderade ett tag men bestämde mig för att beställa den. Brickan togs emot och med viss förväntan bunkrade jag upp med ketchup och den sedvanliga pepparn att blanda i muggen. Förpackningen öppnades…

och en viss besvikelse infann sig. Den stora höga hot melt sandwichen hade som genom ett trollslag förvandlats till en sunkig macka med en bränd färsburgare mellan, av det enorma ostlagret som på menyn rann ner runt omkring återstod bara en liten fläck i mitten av den brända burgaren. Den enda behållningen av dagens måltid var egentligen de pommes som serverades, de var helt ok. Som helhet var detta ingen upplyftande måltid som långt ifrån gjorde att man förpassades till Nirvana..

Sommarens sista..

Känslan att stå här är oslagbar, att stå här och dricka en öl bakom grillen med ett par fina bitar kött som fräser sakta. Att stå här i den goda lukten och titta ut över hakefjorden och

samtidigt se solen sakta gå ner över Tjörn, det är för mig livskvalité av stora mått. Sommaren har inneburit många likande kvällar, många grillaftnar med poolparty har det varit. Känslan denna gång är ändå speciell, känslan är att nu är det antagligen sista gången för i år. Det kunde varit en känsla av vemod men hur jag än letar i mitt inre så känner jag bara en stor tacksamhet att jag får uppleva detta ikväll. Nu tar ju hösten vid, vedförrådet är fyllt och kvällarna vid grillen ersätts av lika härliga kvällar vid brasan. Allt har sin tid och nu ser vi fram mot höstmörkret och mysiga brasor. Allt har sin tid!