Bad Ems

Efter en resa från Kiel där både köer och annat gjorde att vi tvingades övernatta på en rastplats ihop med långtradarchaufförer från Polen, Holland, Tyskland, Rumänien och säkert några andra nationaliteter vilket med facit i hand gick alldeles utmärkt så körde vi sista timmen ner mot Koblenz.

Väl framme där visade det sig att campingen var full, mannen i receptionen sa att han hade avvisat 160 husbilar dagen innan. Vad göra? Louise och jag har tillsammans en förmåga att prata ihop oss och komma fram till nya lösningar, vi åkte på vinst och förlust genom stan för att leta efter en ställplats som inte fanns. Vi pratade igenom våra alternativ och kom fram till att vi kör mot Wurzburg som är starten på romantische strasse. Gps:en programmerades för att undvika motorvägar då vi känner att vi nu har fått nog av dom. Detta ledde oss till en ort som heter Bad Ems, en liten ort med 9000 invånare som jag förstår är känd som kurort.

Vi fick plats på en liten camping längs floden Lahn vars flöde rinner ut i Rehn.

Ibland känns det som att ödet leder vägen till något bra! Vi hade tänkt se Koblenz men nu fick vi se något annat minst lika vackert och trevligt. En kort cykeltur och vi var inne i centrum där de vackra byggnaderna avlöste varandra längs kanalen.

Efter en trevlig öl/vinpaus var det bara några minuters tur hem för att inleda grillförberedelserna inför middagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *