Mölle

Mölle, denna gamla badort från förrförra århundradet. Vi hade fått vår nya husbil ett par dagar tidigare och suttit en kväll och funderat på vart vi skulle åka. Premiärturen hade gått till Varberg, Apelviken närmare bestämt som är en av våra gamla favoriter, både campingen och staden. I Varberg hade vi ett par fina dagar med en lunch på Hotell Gästis som höjdpunkt. Mölle då, jo just det. Vi tittade på väderkartan och den närmaste dagen skulle det vara fint väder i Skåne, Mölle kom upp i diskussionen. 

– Jag har en gammal kollega som druckit drinkar ur en påse där, sa Louise.

– Låter kul, dit åker vi, svarade jag.

Sagt och gjort, camping bokades och bilen rullade neråt på E6. Hallandsåsen passerades och några mil senare vad det dags att vända ut mot havet. Väl framme  på campingen så var vi tilldelade en plats som kändes lite jobbig med tanke på prognosen längre fram i veckan som lovade skyfall, ovädret Hans var på väg. Platsen låg på lägsta punkten på området, vi bytte till en plats högre upp som kändes mycket bättre. Vädret var denna dag helt strålande så vi bestämde oss för att ta bussen in till Mölle hamn där det finns restauranger och annat att titta på. Bussen tog typ 4  minuter och väl framme så gick vi ut på piren.

– Där, sa Louise och pekade på en restaurang som hette Salty Dog.

– Där skall vi äta, fortsatte hon och stegade in på restaurangen som låg på piren, det var en uteservering men den var inredd ungefär som en strandbar med sand på marken och parasoller.

– Här är det man kan få drinkar i påsar, sa Louise och såg sådär lycklig ut som bara hon kan när hon hittat det hon letat efter.

Vi åt en lunch som i stunden var ljuvlig, värmen från den efterlängtade solen och miljön gjorde detta till en fantastisk upplevelse för ett par soltörstande semesterfirare som haft ett semesterväder med mycket övrigt att önska.