Lifeguard

Ännu en morgon, soligt idag igen. Snart väller dom in, turisterna som fyller stolarna runt poolen. Smetar in sig i solkräm som sedan lossnar i poolen så att vattnet måste bytas varje dag. Delar av det iallafall.

Ett satans evighetsgöra detta. Städa runt poolen, ställa tillbaka stolarna så att alla kan flytta runt dom igen.

-Tänk att det skall vara så svårt att ligga i stolarna på en plats , tänkte den frustrerade lifeguarden där han satt på sin plats och såg hur gästerna genast började flytta runt hans prydligt uppställda stolar. Han var en extrem ordningsmänniska, symmetri var enligt honom ”vägen till himmelen ”.

En rysning for genom honom när tyskar, svenskar och en och annan polack började röra till hans stolsrader. Småbarnen skall vi inte prata om, skrikandes och skvättandes sölade dom allt från Coca Cola till glass i poolen. Mannen där måste ha timmar med film på sina ungar.

Film som han sedan kommer att plåga släkt och vänner med under vintern hemma i Tyskland. Gästerna kommer att titta pliktskyldigt och gäspa i smyg när timme efter timme av film förevisas. Det enda som lättar upp stämningen vid sådana tillfällen är ett stadigt serverade av ouzo, ”för att komma i rätt stämning” enligt värden.

– Skulle inte förvåna mig om ungen gör sina behov i vattnet samtidigt som pappan filmar, tänkte lifeguarden uppgivet varpå han gick ut för att ställa tillbaka ett antal flyttade solstolar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *