Mot Kiel

Så var det då äntligen dags för avresa. Stenungsund lämnades i ett fantastiskt solsken och den första riktiga försommardagen var ett faktum. Prognosen säger att det skall bli fantastiskt väder i stort sett i hela Europa den närmaste tiden. Vår rädsla för den alltmer krångliga trafiken i Göteborg gjorde att vi förutom att vara ute i god tid även bestämde oss för att köra över Älvsborgsbron. Det var ett genidrag och vi var framme vid Tysklandsterminalen långt före utsatt tid, klara för att embarkera “Germanica”.

Min förmåga att stå i kö och mitt enorma tålamod visade sig få bekänna färg. Men till slut var vi ändå tryggt parkerade ombord. Väl uppe i hytten visade det sig att våra förhoppningar om en mysig seglats skulle infrias med råge. I hytten som var väl tilltagen och med inglasad balkong som dessutom innehöll en jacuzzi stod även en flaska bubbel på kylning som fick oss att känna oss mer än välkomna.

Ett litet glas av det gjorde susen och efter lite shopping och mat satte vi oss i badet och där plötsligt utanför dyker den karaktäristiska båken på Vinga upp.

I mina drömmar hade jag tänkt att så här skall vår Europasemester starta, och det gjorde den. Så här skulle man ha det när det är som sämst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *