Rothenburg

Ungefär en och en halv kilometers promenad är det från campingen till Rothenburgs gamla stadskärna omgiven av en ringmur som säkert var ett tryggt skydd mot fienden för några hundra år sedan. Man kan gå runt staden uppe på muren på en slags balkong med skottgluggar strategiskt placerade längs gången.

Idag är det inget vidare skydd mot turisterna som väller in i staden genom de öppna portarna likt nyfikna hundar som luktar sig fram till de olika turistfällorna som inte går att missa med sina otaliga små stånd och affärer. Allt från små skålar till olika skyltar och ölglas saluförs och antagligen köps det ett och annat.

Det finns också en genuin arkitektur och att strosa runt i staden är en härlig upplevelse.

Dock är det alldeles för mycket bilar som kör runt i de trånga gränderna, det känns som att dom faktiskt inte behövs och tillför någonting. Om man bortser från bilarna så är stadskärnan en fantastisk och sevärd plats. Ringmuren är så vitt jag kan bedöma helt intakt och sträcker sig runt hela staden med sina torn och portar. Tidpunkten för detta besök kanske inte var det allra bästa eftersom påskhelgen precis varit och mycket var stängt, även om det nu var tisdag och vardag så var flera restauranger stängda. Efter mycket letande hittade vi en som i vårt tycke och så vitt vi kan bedöma var genuin där vi började med ett glas av det egentillverkade bubbelvinet som smakade fantastiskt.

Lunchen bestod senare av bratwurst mit sauerkraut som intogs med god aptit.

Efter en hel dag var det skönt att gå nerför den branta backen mot campingen, en liten öl hans med på restaurangen precis vid foten till backen innan den sista biten till campingen avverkades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *