Prag-Berlin

Vi låg på rätt sida Prag, bara att ta motorvägen i stort sett från campingen ut ur stan. Gårdagens regn var ett minne blått och efter lite frukostbestyr bar det iväg. Målet är Lubeck. Från campingen kör vi genom första rondellen och gps rösten förkunnar att vi skall ta vänster om 250 meter, i morgonrusningens hets tas gemensamt beslut att den närmaste avfarten är det. Väl framme och för sent upptäcker vi att det var fel, den avfarten leder ner till en 2 km lång tunnel in mot centrum!

Efter ett antal omräkningar av rutten och snurrande i Prags morgonrusning lyckas vi till slut komma tillbaks på rätt väg och är nu på väg ut ur centrum åt rätt håll.

Väl ute rullar det på ganska bra och snart bär det uppför mot gränsområdet. Ny motorväg och ett par tunnlar gör att det inte är riktigt lika brant uppför den sista biten innan gränsen mot Tyskland. Förvånansvärt lite trafik under en stor del av resan leder till att Dresden passeras av bara farten. Berlin är en gigantisk stad och Berliner ring som leder oss runt känns oändlig, skylt efter skylt visar att här kör man mot Berlin centrum gör att känslan av att åka i cirklar är påtaglig.

Ett antal vägarbeten ser också till att farten hålls nere.

Efter vad som känns som timmar är vi äntligen förbi Berlin och kör mot Hamburg. När vi börjar närma oss Lubeck får vi bekräftat att det finns en plats på campingen vilket nu ger oss 3 nätter här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *